Search in
English French Nederlands
Marcelo Moncada Space Quartet
Information Discography Concerts schedule
Contact information
Marcelo Moncada
Phone +32 (0)485 29 47 57
Phone + 32 (0)498 77 77 98
Email Write an email
Web site Dedicated website
myspace
 Performers

Marcelo Moncada - Saxophones    
Rui Salgado - Double bass    
Koenraad Ecker - Guitar    
Frederik Meulyzer - Drums    


Texte également disponible en français 
De tekst is ook beschikbaar in het Nederlands 
Het Marcelo Moncada Space Quartet van de Chileense saxofonist Marcelo Moncada speelt avontuurlijke jazzmuziek op de grenzen tussen culturen en genres.
Invloeden gaan van het integreren van de instrumenten en ritmes van de Chileense Indianen tot het gebruik van elektronische fusion sounds en loops. Een en ander steeds met jazzy akoestische instrumenten als ondertoon. Het repertoire is van de hand van Moncada zelf, maar biedt volop ruimte voor collectieve improvisaties.


In wellustige ballades neigt Marcelo naar het romanticisme van de grote naoorlogse tenoristen van de jazz, Sonny Rollins of Stan Getz. In moderne, rockgetinte stukken demonstreert hij zijn vloeiende meesterschap over zijn instrument. Zijn oorspronkelijke compositorische talent werd vorig jaar beloond wanneer hij tijdens de Jazz Cat Rally in Antwerpen de prijs voor beste compositie wegkaapte. In het Marcelo Moncada Space Quartet, een internationaal samengesteld dream team bestaande uit verder één Portugees en twee Belgische muzikanten deelt hij welgemikte sonore uppercuts uit. In 2007 kwam dit viertal op de proppen met hun cd-debuut, Tikitan, dat enthousiast werd onthaald. Met dit visitekaartje op zak, ging de band op tournee langs bekende jazzclubs in Portugal en Chili. Gepokt en gemazeld, zijn ze nu klaar om met JazzLab Series Vlaanderen te veroveren. Tijd om je door dit boeiende kwartet te laten verleiden!
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer