Search in
English French Nederlands
Steven Delannoye / Nicola Andrioli duo
Saturday April 28, 2018
8:00 PM
JazzLab Series
Steven Delannoye / Nicola Andrioli duo
De Muze van Meise

Contact information
Address Brusselsesteenweg 69
1860 Meise
Belgium
Phone +32 (0)2 268 61 74
Email Write an email
Web site Dedicated website

Wat Delannoye in duo met Andrioli brengt, getuigt van vakmanschap. Wat hen zo compatibel maakt, ook al zijn ze nog aan het begin van hun loopbaan, is het gemak waarmee ze elkaar heen en weer duwen over de lijn tussen moderne en premoderne muziek en elkaar vinden in geraffineerde, melodieuze mijmeringen.

Voor wie de tournees van JazzLab Series in het oog houdt, kan saxofonist Steven Delannoye geen onbekende zijn; In 2014 was hij met zijn New York Trio op tournee met JazzLab Series, maar ook met 22 Strings and a Piece of Wood en Antoine Pierre Urbex mochten we genieten van zijn subliem saxofoonwerk. Pianist Nicola Andrioli werd destijds opgevist door Philip Catherine en stond recent volop in de belangstelling met o.a. Manolo Cabras Quartet en Lorenzo Di Maio.

“In duo spelen vraagt concentratie en muzikale verstandhouding, wat als gegoten zit bij deze twee rasmuzikanten. Ze kennen elkaar door en door, zijn dertigers en hebben beiden een maturiteit in jazz en klassiek. 
Hun album drijft op een intimistische flow. Heel fijngevoelige kamerjazz. Soms neigt het naar hedendaags klassiek en minimalisme, al blijft de drive zeer jazzgericht. Een bijzonder smaakvol, intens te degusteren album, lekker bij kaarslicht. “ Bernard Lefèvre – JazzMozaïek ****

“Het lijkt wel of de jonge saxofonist Steven Delannoye en de Italiaanse pianist Nicola Andrioli nooit anders deden dan samenspelen.” (…) “Zijn saxofoonlijnen wervelen en kronkelen, hij duikt gretig het diepe in. De pianist speelt dartel, zoekt forsere akkoorden en laat de muziek dansen.” (…) “Prachtig hoe ze converseren en een song laten groeien en evolueren. Een klein, fijn plaatje.” Karel Van Keymeulen – De Standaard (20/07/2016) ****

Steven Delannoye - Soprano saxophone
Nicola Andrioli - Piano
 
See also:   Delannoye - Andrioli
© Lundis d'Hortense, 1996-2013. Contact us   Disclaimer